Søk i denne bloggen

fredag 11. juni 2010

Vi er Gyldenlöves

Hva er Gyldenlöves, er det supportere i fra Sør ? Korrekt kjære leser, det er akkurat det det er. En herlig gjeng med venner og venners venner som alle elsker IK Start.

Som det står å lese i dagens fævenn, fredag 11/6, så er det engelsk supporterkultur som er vår greie. Vi har ikke noen interesse av å kle oss ut med parykk, ansiktsmaling eller hoppe sidelengs med ryggen mot banen når vi er på kamp, og å kaste konfekt på spillerne har vi helle aldri sett helt vitsen med. Konfekt skal i magen, parykk skal på kreftsyke og dragqueens, mens ansiktsmaling lar vi ungene våre og klovnene til Arne Arnando (rip) kose seg med. Begge beina planta i betongen, armane i kryss og å trøkke til det vi makter er vår stil. Vi er på stadion for å bidra til det IK Start bør drømme om, nemlig å skape bedre stemmning på Sør Arena. For her er det daut.

Hvorfor akkurat nå tenker du kanskje, er det fordi Menigheden sliter og dere vil ta over ? Nei. Men at Gyldenlöves har potensiale til å romme flere enn hva som er status per dags dato, det er der ingen tvil om. Og la oss bli store, la oss telle 500 mann på bortetur til Skien, men ikke for en hver pris. Kvalitet framfor kvantitet - alltid. Og der er alle i Gyldenlöves dønn enige.

Det er mange som har snakket om et slikt tiltak tidligere, en supportergjeng for de voksne gutta, med god gammel engelsk trøkk på pub og kamp uten shalala, tromming og annet fiksafakseri. Nå er der alstå gjort noe med det, Gyldenlöves har satt ei nydelig innside passning og det er din plikt å druse til alt du makter og har.

Hvem er Gyldenlöves er det mange som lurer på, er dere litt annerledes kanskje? Føler egentlig ikke det. Vi liker å si at vi er feite, tynne, kjekke, stygge, lukter vondt, dufter roser, vi er harde som sement, vi er søte som konfekt, vi går med drakt, vi går i dress, vi er sveisere, vi er regnskapsførere, vi er bitre, vi er bitre, vi er fra Hånes, Søm, Gimlekollen, Justvik, Tveit, Vågsbygd, Hellemyr, nedre Lond, øvre Lond, Kvadraturen, til og med noen fra andre sørlandsperler, og vi er Startpatrioter fra Sørlandet– vi er Gyldenlöves!

Det er ikke snakk om å prøve å få i stand en offisiell supporterklubb, men dette er et alternativ, et samlingspunkt for alle engasjerte sjeler som i dag sitter spredt på stadion. Vi snakker flat struktur, i Gyldenlöves tenker vi sjæl. Vi har ikke noe mer tilknytning til Start enn at vi har et evig kjærlighetsforhold til Idrettsklubben, drakta og vimpelen folka i korridorene på Sør Arena tilfeldigvis har som arbeidsgiver.

Bedre og bedre kamp for kamp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar