Søk i denne bloggen

onsdag 9. juni 2010

Merkelig kultur på Sør Arena

At det er mange rare ideer som springer ut av markedsavdelingen på Sør Arena overrasker vel ingen. De har sitt syn på hvordan man skaper stemning på stadion, vi har vårt. Den er grei.

Men det som derimot ikke er greit, er det utrolig skrudde menneskesynet og syforeningskulturen som later til å råde innenfor maktens korridorer. Det virker rett og slett som om kulturen i klubben er blitt mer og mer råtten for hver dag som har gått siden vi flyttet fra Kristiansand Stadion (må du hvile i fred). Uttallige historier om elendig behandling av så vel senioravdelingen som supporterne verserer.
Det kan virke som om klubben har vokst for fort, ikke ulikt det vi ser i flere andre klubber i Norge. Plutselig snakker vi om en klubb som ikke lenger er tuftet på glød, dugnad og engasjement, men en bedrift med utrolig mange barnesykdommer, som har glemt hvor den kommer fra. Det virker ikke som de ansatte er sitt ansvar bevisst og er inneforstått med at de representerer noe som har en vanvittig mye høyere verdi enn en vanlig bedrift for mannen i gata. Det er vi som er deres arbeidsgivere!

Behandlingen av sliterne i klubben har vært skammelig, og det er ikke tifleldig at flere av de som har vært aktive i klubben siden krigen ikke lenger er å finne på kampene. Her har ryggraden i klubben blitt ofret for VIPer og markedstenking. Det de ansvarlige må fatte er at vi bor i en forholdsvis liten by, hvor historier løper fra munn til munn på rekordtid. Slike saker med elendig behandling av mennesker har en direkte innvirkning på publikumsoppmøte, og ikke minst tilhørighet og lojalitet til klubben for den jevne kristiansander. Vi kommer ikke til å trekke frem noen enkelthistorier, men de involverte vet hva det gjelder.

En annen sak er denne absurde syforeningsmentaliteten blant ledende skikkelser i Idrettsklubben. Ryktespredning til familie og venner, telefonoppringninger hvor enkeltpersoner utleveres, samt konfrontering med usannheter er blitt dagligdags. Og da snakker vi om folk med toppverv. At man skal få den ene ufine merkelappen etter den andre på seg, av ingen annen grunn enn at man er en kameratgjeng som står samlet og forsøker å lage liv på stadion, er ufint, og noe som går ut over motivasjonen til de involverte.

Det kunne kanskje være en idé å ta en titt i egne rekker før man gyver løs på uskyldige personer. Blant vaktene på stadion finner man flere kjenninger som er innom rettslokalet rett som det er. Og da snakker vi om alt annet enn tiltale om offentlig urinering. Dette er klubbens ansikt uttad, men det virker ikke som dette bekymrer nevneverdig.

Fortsetter dette kommer vi til å ta det videre, og det kan fort bli en stygg ripe i lakken for administrasjonen.
Husk - vi får med oss det meste som skjer. Begynn å sett pris på folka som utgjør sjela i klubben, begynn å sett pris på de som svir av en halv årslønn på å følge de gule og svarte i løpet av en sesong, begynn å sett pris på de som forsøker å heve stemningen på Sør Arena.

Først da vil man se at stadion sakte men sikkert vil fylles ikke bare når vi møter v*king, først da vil man få en utvikling i stemningen på stadion, først da vil man kunne begynne å reparerer et forhold som begynner å bli ganske så tynnslitt i mange leire.

Det er VI som er Start!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar