Søk i denne bloggen

tirsdag 8. juni 2010

Årets første derby unnagjort

... no offence til Amazon eller hva de heter, og heller ikke til de grønne i Marnadal, men det er noe litt ekstra å møte de rare blå fra incestens hjemfylke Rogaland.

Oppladningen kunne vært bedre, men som så mange gange før får vi en smertelig påminnelse om at norsk fotball er solgt til TV og sponsorer. Av alle ubetydelige møkkamatcher denne runda, blir det selvfølgelig den viktigste kampen for de gule som blir flytta til mandagen. Dermed gikk man nok glipp av et par tusen ekstra mann på stadion, derbystemning i byen og alt annet moro en lørdag- eller søndagskamp fører med seg. Når de først skulle sende denne kampen på fjernsyn var det jo moro for oss at den megahippe kanalen TV2 zzzzebra fikk lov. Den er grei. Toget med sjela til norsk fotball forlot perrongen for en god stund siden og man blir fristet til å ta i bruk bibelske termonoligier - "tilgi dem ikke, de visste hva de gjorde".

Vi kan fortsette å protestere til de flade hauane våres blir oppsvulma som medisinballer, men så lenge det virker som at folka med makta ikke har noen som helst forståelse for det vakre med dette spillet - nemlig supporterne, virker det akk så fånyttes.

Nok om det, den er grei.

Så var det disse siddisene da, en seerverdig gjeng på alle måter. Her finner vi en fin blanding av "mennesker" med hjemmestrikkede kofter med viiiiging brodert smakfullt over ryggen, en dialekt som bare en døv person kan elske, et ytre som bærer preg av et liv med tett konsum av tresprit og måker, og ikke minst en væremåte som får John Arne Riise til å virke som en grepa kar. Det er rart med det, men et eller annet sted har menneskeheten sluttet å utvikle seg, og mye tyder på at de uheldige befinner seg innenfor strekningen Moi-Randaberg.
Men hva skulle vi gjort uten bermen? Få oppgjør fremkaller så mye brusing i blodet som når siddisene står på motsatt banehalvdel. Deilig.

Selve kampen kan du lese om på andre nettsider.

Det er bare å sette en stor feit strek under 22.august i kalenderen. Alle mann til Bjugn - *kremt* st*vanger!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar