Søk i denne bloggen

lørdag 11. mai 2013

Det store korslaget, arendalsjournalister og andre snurrepipperierOK folkens. Mye har skjedd det siste døgnet etter vår uttalelse vedrørende innleid kor på supporterfeltet på Sør Arena mot Viking. Vi hadde regnet med en del støy, vi hadde regnet med en god del piss og vi hadde regnet med null forståelse fra kommentarfeltet på fvn.no. Mye kan sies om kommentarfeltpersoner, men vi kan vel nøye oss med å konkludere med at det er som regel de som har minst peiling på nyhetssakene som føler behov for å uttrykke sin mening. Håper dere skåret noen «sosiale poeng» blant virtuelle meningsfeller. Lykke til med resten av livet til dere!

Ellers har vi blitt nedringt av presse, fortvilte kormedlemmer og menigmann i hele går. Felles for de fleste er vel at de ikke klarer eller vil forstå hva vi mener. Men vi har også fått mye positiv feedback fra Start-fans og supporternorge for øvrig. Vi blir takket for at det faktisk finnes noen som tør å gi beskjed.

Vi føler for å presisere noen ting, før vi utdyper gårsdagens innlegg. Dette vil bli vår siste uttalelse i sakens anledning (selv om Fevennen garantert har flere liter med bensin de vil hive på bålet):

1. Vi har aldri fremsatt noen «trusler» foruten at VI vil droppe feltet om stuntet blir gjennomført. Den eneste kommunikasjonen fra oss har kommet gjennom innleggene på denne bloggen og tigerberget-forumet. Vi ga supporterklubben tre valg. Valget om sabotasje har aldri vært aktuelt, vi er, tro det eller ei, såpass oppegående at vi skjønner at Tigerberget aldri ville velge dette. Det har hele tiden vært enten eller. Men alternativet ble brukt for å sette det hele på spissen. Altså; vi er en liten kameratgjeng som sier vi vil holde oss unna feltet om det kommer et kor der. Så enkelt er det.

2. Koret, Gaasehud eller hva som helst: Dere er sikkert gode gutter. Flere av dere kjenner vi. Vi elsker byen vår og vi elsker alle som er opptatt Christianssand og Idrettsklubben. Dere vet selv at det aldri har vært en sikkerhetsrisiko inne i bildet. Mange av dere er fast inventar på stadion, fortsett med det og bli gjerne med å skape liv. Men hvorfor må dere leies inn 100 mann for å gjøre det? Hvorfor ikke skape liv under hver eneste match dere er på?

3. FVN: vi skjønner at det er vanskelig å drive en regionalavis. Annonseinntektene stuper, det skjer lite i en by med knappe 85 000 innbygger. Klart det er fristende med krigstyper. Vi liker selv å prate i feite overskrifter. Men å kalle dette «fotballtrusler» (overskrift er endret etter streng tilbakemelding) og kjøre saken opp som om det var fare for liv og helse? Roald Ankersen er næringslivsjournalist fra Arendal, skjønner at dette er ukjent farvann og fristelsen blir stor, men kom an! Pål Jørgensen er sportsjournalist fra Arendal og ønsker nok gjerne å bli Pål T. Jørgensen, men da må du bli litt grundigere. (Har dere tatt på vei for vårt lille humoristiske sleivspark i retning sykehuset i Arendal?)

4. Torgrim Rygnestad (talsmann for Tigerberget): Flott at du ser at vi har en verdi på feltet. Men din ignoranse for alle andre enn dine nærmeste nikkedukker (de tre andre i TB-styret) minner oss mistenkelig om andre holdninger du har som har kommet oss for øret.

5. Og til alle dere som ikke kan fatte å begripe hva dette her er for slags ting å reagere på; dere kommer mest sannsynlig ikke til å forstå. Supportere har egne regler og kodekser, og tro det eller ei; litt stolthet. Dette stuntet bryter med alle skrevne og uskrevne regler for god tribunekultur. Kjernen er; stemning kan ikke kjøpes!

Dette var fem ting vi gjerne ønsket å sette på papiret før vi utdyper vårt syn, som vi i utgangspunktet ikke trodde var nødvendig.
Isolert sett er dette stuntet så totalt lavmål at det er vanskelig å finne ord. Resten av supporternorge rister på hodet og ler.«Javel, å så? Æ ikke det viktigste å skape liv?»
Jo, det er viktig å skape stemning. Men hvorfor? Hvorfor skal man skape stemning? Fordi en sponsor ber om det en gang i året? ELLER fordi man føler en trang for å gjøre det fordi man er så forbanna glad i Idrettsklubben? Skal man ha liv for stemningens skyld, så kan man jo kjøre 2 x 45 minutter med forhåndsinnpilt jubelbrus over høytalerannlegget? Hadde ikke det vært perfekt? Tipper Trust**** sponser brenne-CDer.

«Gyldenlöves vil bare vise makt og kuppe feltet. Er ikke alle som vil bidra velkomne?»

Først og fremst; vi har ingen interesse av å kuppe Tigerberget. Det kunne vi gjort for flere år siden om vi ville. Vanligvis er det mellom 4 og 15 personer på årsmøtet, altså en smal sak og ta over hele skuta. De aller fleste av oss har ikke vært medlem siden 2006. Vi er ikke interesserte i disse tradisjonelle strukturene. Vi ønsker å skape et fritt og levende supporterfelt som er åpent for ALLE SOM ØNSKER Å BIDRA FOR START UTIFRA EGENINTERESSE. Ikke som en del av et «velregissert» PR-stunt.

Kjøpt og betalt
Tigerberget Supportertklubb er en av landets dårligste. En bitte liten kjerne holder liv i den gamle røya. Vi snakker mellom 10 og 15 personer. Start er en av landets stolteste klubber – har folk flest noen gang stoppet opp og reflektert over hvorfor ting er så triste som de er? Nei, dere som kommenterer på kommentarfeltene til lokalavisen har mest sannsynlig aldri bidratt noe som helst utover høflig applaus på stadion. Men med 4 CB innabords på Harveys står dere på bordet og skriker for United (Leeds??)/ Manu (Manure?) og har en vanvittig lidenskap for et lag som har tilhold i et land dere ikke har forutsetninger for å kjenne. Tro oss, de innfødte hater dere.

Hva er problemet med at Tigerberget forsøker å gjøre noe litt ekstra for å skape god stemning mot Viking?

Isolert sett: ingenting. I dette tilfellet: alt.

Og vi begynner med sponsoren Trust**** som har kjøpt hele supporterklubben. La det være klart: Det er Tigerberget som er problemet her. Men når sponsoren feilaktig beskylder oss for å fremsette trusler, føler vi for å komme med noen beskyldninger i retur (med dokumentasjon, i motsetning til dere):

Trust*** er i beste fall et høyst tvilsomt firma som ikke har lov til å drive markedsføring i Norge (de har da selvsagt flagget ut til Sverige).

Les saker her:

2010: «Finanstilsynet advarer mot facebook-bank»
http://e24.no/lov-og-rett/finanstilsynet-advarer-mot-facebook-bank/3631694

2012: «Ulovlig markedsføring av kreditt på Facebook» http://www.forbrukerombudet.no/2012/03/11042195.0

Vi siterer forbrukerombudets uttalelser til DinSide:

Trustbuddy har ikke konsesjon til å drive finansieringsvirksomhet i Norge. Uten konsesjon har de heller ikke lov til å drive markedsføring her, forklarer Frode Arnesen, juridisk seniorrådgiver i Forbrukerombudet til DinSide.

Gratulerer med massiv oppmerksomhet rundt virksomheten deres, vi har dessverre bidratt til dette.

For hva er det egentlig som har skjedd her?

Jo, sponsoren bruker noen nyttige idioter i supporterklubben Tigerberget som reklameplass. Første steg var å kjøpe opp hele greia ved å sponse borteturer og sikre eksponering over hele Norge.

Hva kreves i gjengjeld? Tja, trykk logoen til selskapet på banneret deres som dere har godt synlig for TV-kameraer både hjemme og borte. Ha logoen til sponsoren på nettsida deres. Kjør pressemelding på at sponsoren leier inn 100 korister til dere.

Trust**** har ene og alene kynisk markedsføring som motivasjon. En sak for forbrukerrådet? Klage er sendt.

Synd
Det triste oppi det hele er at ting faktisk har vært på glid denne sesongen. At koret/sponsoren nå trekker seg endrer ingenting. Det er Tigerberget som burde innsett dette og lagt seg flate. Tigerberget har valgt alternativ 2 som vi skisserte i et innlegg på denne bloggen i går; nemlig at de mener et innleid kor har en mer naturlig plass på supporterfeltet enn oss. Den er grei.

Så lenge sittende styret sitter ved roret, og ikke innser galskapen i det hele, er valget for mange av oss dessverre å trekke oss unna alt som har med Tigerberget å gjøre. Fullstendig.

«Hvorfor det? Nå fikk dere jo vilja deres, bit det i dere!»
Vi skjønner veldig godt at vi blir jævlig upopulære blant den gemene hop. Vi får nok masse flotte beskrivelser i retur; Barnslige fjomper! Sandkassementalitet! Tapere! Pøbler! Destruktive idioter! Feiginger! Ikke ekte supportere! Trenger dere ikke!

Men det ofrer vi glatt. Vi er nemlig ikke typene som sitter med henda i fanget og holder kjeft når vi mener noe er fullstendig på tryne. Denne klubben trenger ikke flere nikkedukker. Vi vil alltid gi 100% for det vi mener er best for klubben, koste hva det koste vil.

At Fædrelandsvennen skriver at vi vil boikotte kampen er selvsagt tatt totalt ut fra lufta. Vi kommer ALDRI til å boikotte en kamp med gutta i gult. Vår lidenskap for Idrettsklubben forvitrer aldri. Hjemme som borte så er vi der. Med eller uten Tigerberget, Fædrelandsvennen og kommentarfelttroll.

Mange i Gyldenlöves blir altså ikke å se på supporterfeltet før dagens TB-styre har trukket seg. Men i motsetning til i Tigerberget, så er det lov til å tenke selv og ta sine egne avgjørelser hos oss. Så dette er opp til hver enkelt. Dere har iallefall gjort det vanskelig!

Og da er vel alle fornøyde?

Heia, heia

- Gyldenlöves, 11.05.2013


PS! fvn.no ruller opp en sak nå, hvor blant annet styreleder i Start, Magne Kristiansen, kaller oss gledesdrepere og "såkalte supportere". Dette får stå for Kristiansens regning, vi kommer ikke til å bli med på en ordkrig i lokalmedia rundt dette.

PS2! I morra er det kamp for pokker! Mot V*king! Vi inviterer til alternativ oppladning til kamp på Kråga. ALLE er inviterte - også kormedlemmer!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar