Søk i denne bloggen

tirsdag 19. mars 2013

Evig #7


Hva er det egentlig vi og folk fra andre byer forbinder med Christianssand. Det er i alle fall en del tanker som umiddelbart smetter opp i mitt hode. IK Start, Dyreparken, Sommer, makrell, ræg, svaberg og verdens beste pils.  Er det tilfeldig at disse tingene dukker opp ? Neppe. Hvorfor gjør de det da?

Positive assosiasjoner og sammenhenger er noe alle mennesker tenker på, riktignok mest ubevisst, men vi gjør det hele tiden. Når man for eksempel spør mannen i gata om hva de tenker når de hører begrepet bil og «eksklusivitet» så er det garantert noen bestemte merker som vil dukke opp i hodet på dem. Det samme hvis vi bytter ut eksklusivt med trygg, kul, rå osv osv-. Slik er det med fotball også. Hva er disse tankene som gjerne dukker opp når vi tenker på fotball og mer spesifikt på Idrettsklubben Start. Får vi noen assosiasjoner til noe annet enn bare fotball? Ja, vi gjør jo det. Makrell, sol, sommer, Christianssand, for å nevne noen. Alle disse tankene er positive assosiasjoner vi forbinder med klubben vår. Slike assosiasjoner er ikke bare naturlige. De er også meget viktige for Start. Hvis Start bare skulle ha blitt forbundet med det som er negativt (orker ikke begynne) hadde det ikke vært mer enn en håndfull mennesker som hadde giddet å gå og se kampene. Men heldigvis er det fremdeles noe positivt vi som går på stadion assosierer med klubben. Vi har fremdeles noen lokale spillere, en lang og tidvis stolt historie, og ikke minst så har vi en del levende og døde legender som har gitt oss noen utrolige opplevelser vi stolt minnes. Idrettsklubben er noe vi kan prate løst og fast om fordi den er noe som mange bryr seg om. Start er på mange måter en del av oss sørlendinger, ikke minst her i Christianssand.
Så hvordan kan det da ha seg at klubben i vinter på mange måter har sviktet en av sine egne? Ikke noen hvem som helst heller, men en av våre aller beste spillere noensinne, Fredrik Strømstad. Hvordan kunne Start svikte denne mannen som har betydd så mye for klubben i ett helt tiår som a-lags spiller og nesten tre tiår som blodekte Starter?
Han var ikke god nok er det noen som sier. Pisspreik. Han er mer enn god nok. Alle vet hvilket potensial denne mannen besitter, og det er ikke lenge siden vi så det slå ut i full blomst.
Men ikke nok med det. Fredrik betyr utrolig mye for oss supportere. Han er en av de positive assosiasjonene, folk på Sørlandet får når de tenker på Start. Han er faktisk en av de aller største vi har hatt, og han ville fortsette å spille og bidra med det han kan, men dere ville ikke ha han? I en alder av 30 år har Fredrik Strømstad, vår desidert største stjerne blitt sviktet av sine egne fordi han var inne i en liten formdal etter ett par skadeavbrekk. Dette er bare trist for alle oss som har fulgt denne fantastiske spilleren siden han briljerte på guttelaget til Start. For oss er det slike lokale giganter som betyr kanskje mest av alt for forholdet vårt til Idrettsklubben. Da høsten kom, lovet treneren å gi Fredrik en skikkelig sjanse til å vise hva han var god for. Denne sjansen fikkhan i realiteten ikke. Han spilte riktignok ett par kamper på slutten av sesongen, men da hadde Start allerede rykket opp og resten av laget var ikke i nærheten av motiverte nok. Det endte selvfølgelig opp med at Fredrik også spilte under pari da laget ikke fungerte. I tillegg til det så var han selvfølgelig fullstendig klar over at han spilte for ny kontrakt, noe som garantert ikke bidro til lave skuldre og optimale prestasjonsrammer.

Mjelde, dette var altfor dårlig. Når du først har hentet hjem vår største mann, så forventet vi at du ga ham en skikkelig sjanse til å overbevise.

Husk følgende før dere tar neste upopulære/idiotiske beslutning: Det blir helt feil å forvente at vi sørlendinger skal se på dere som våre egne, når dere selv ikke kan ta vare på de som betyr mest for oss. Som allerede nevnt henger alt sammen, og noen ganger lønner deg seg å ta av skylappene og se det store bildet.

Det hele kan nesten sammenlignes med noe så forrædersk som en Christianssander som drikker Ringnes produkter! Eller hva?

#7 > Mjelde

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar