Søk i denne bloggen

lørdag 3. november 2012

For mye ball på tv


Idrettsklubben har rykket opp til det gode selskap hvor vi hører hjemme og det smaker det virkelig fugl av. Dette betyr dessverre at vi blir enda mer berørt av tv avtalen og mange forskjellige tidspunkter for kamp.

De siste årene har det vært tungt å være fotballsupporter, ikke bare sportslig, men også med tanke på oss som setter pris på en bedre bortetur. Kamper på vanskelige tidspunkt og kamper som kan flyttes i hytt og vær har vært ett stort problem og er ikke akseplabelt. Fem ukers varsel høres sikkert bra ut, men det er ikke tidlig nok. Det krever planlegging å være reisende fotballsupporter i Norge.
Fra oss supportere har det vært ett sammarbeidsprosjekt i hele Norge kalt "Fotball  i helgen", med diverse markeringer, her hjemme i  Christianssand ble ”hater, hater, hater tv 2” en slager allerede for et par sesonger siden. En annen vanlig form for protest har vært “sitt ned og hold kjeft”-aksjoner de ti første minuttene på alle mandagskamper. Dette ser ut til å ha hjulpet noe da mandagskamper forsvinner ut fra tippeligaen, men marerittet fortsetter i Adecco for de som er der....

Tippeligakampene i 2013 spilles på følgende tidspunkter:

- Fredag 19:00
- Lørdag 15:00 og 17:00
- Søndag 15:00, 17:00 (tre kamper) og 19:00

Det jobbes også med at de første åtte  serierundene skal være valgt 1. februar. Så skal det være minst seks ukers forvarsel på neste tredjedel av sesongen og deretter fem og seks uker på den siste delen. Dette er absolutt et steg i riktig retning, men det er fremdeles ikke optimalt. Det er fremdeles alt for mange tidspunkt å forholde seg til og fristen for kamptidspunktene er alt for dårlig. Den omfattende TV-dekningen er også en stor grunn til den massive tilskuerflukten vi ser i Tippeligaen.

Du leste riktig, det er FOR MYE fotball på tv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar