Søk i denne bloggen

onsdag 23. november 2011

Hvorfor alltid oss?

Det er ikke til å fatte og begripe. Vi rykket ned igjen! Hvordan kunne det skje? Alt så jo så bra ut, med trener som alle likte(trodde vi), på lang kontrakt, fornøyde spillere, offensiv kvalitet , nye eiere og ny leder med peiling på økonomi.

Hvordan har Norges ekleste, gråeste og mest Harry fotballklubb Lillestøm klart å holde seg i toppdivisjonen siden 1965? Mens vi, IK Start, den desidert mest sexy klubben i verdenshistorien(enig med Holthe der!) har klart kunststykket det faktisk er som en hel landsdels fotballklubb, og nå gå løs på sin åttende(!!) sesong i Adeccoligaen siden nedrykket i 1996?

Under følger fire gode grunner og litt til. God fornøyelse!


1. Mangel på Visjoner

Hovstad sa i våres rett ut til lokalavisen Fevennen at Start aldri kan bli best. Hvorfor fokuserte du ikke på det vi kunne blitt best på? Hvorfor sa du ikke at vi skal bli Norges desidert beste klubb på talentutvikling og prøve å vinne ligaen på den måten? Hvorfor skal noen som helst komme og se på ditt lag når du selv mener at vi har tapt på forhånd?

Det er nok sant som de sier: Når en blind leder en blind, faller begge i grøften!


«Uten håpet om morgendagens suksess er fotballens venner døde»


2. Ingen på oppsigelse er sultne nok.


En uke før sesongstart går Hovstad ut og forteller omverdenen at Tørum er veid og funnet for lett. Er det mulig? Hvorfor ga ikke ledelsen Tørum kontrakt, eventuelt holdt kjeft til etter sesongen om at han ikke skulle fortsette? Visjonære, dyktige ledere tar vare på sine mellomledere helt til de ikke er mellomledere lenger. De skaper trygghet og ro, og de gir klar beskjed videre nedover i systemet om HVEM som er sjefen. Her sviktet Hovstad og Co klubben, spillerne og fansen totalt!


«Proper Leaders don't create followers, they create more leaders»


3. Mangel på ydmykhet

- Spillere i Start:

Dere er ansatt i verdens beste klubb, i en fantastisk by, dere har fotball Norges fineste arbeidsplass og folk som synger til dere når dere er på jobb. Når dere kødder med dette ved å ikke yte ALT på trening, i kamper og i møte med oss, blir vi forbanna. Det er vi som bruker vår tid og våre hardt opptjente penger på dere. Ikke motsatt! Start er ikke noen vanlig bedrift, det er en institusjon av følelser, supporternes fristed, vår lidenskap.

Hvordan er det mulig at dere kan tjene hundretusenvis av kroner i året, ene og alene av fotballsupporteres lidenskap til klubben og spillet, mens dere samtidig ikke gidder å trene godt nok til å yte det som skal til? Hvorfor er det ingen av dere som har tatt tak i problemene selv og pisket resten fram hver eneste dag på trening? Hvis dere var så misfornøyd med Tørum så skulle det vel for pokker bare mangle at dere ikke tok tak i det han eventuelt gjorde feil selv.

Jeg går selvfølgelig ut i fra at det var fordi dere ikke trente godt nok under ham dere ville ha han ut?

Jeg håper hvertfall ikke det var av grunner ala at han ikke hadde den rette kjemien med de rette spillerne? Hørte jeg dametrener?

Han fikk dere til å prestere godt over tid, han ga oss supportere det vi har savnet mest av alt, nemlig kontinuitet og en viss trygghet om at Start endelig var på rett vei. Takk skal dere ha!


«Å lede er å få andre til å gjøre det de ikke vil gjøre, for å oppnå det de ønsker å oppnå»


- Andre ansatte i Start:

Man skaper ikke bred kultur ved å være en eksklusiv gutteklubb, så vær så snill og gjør det som er best for klubben, ikke det som er best for deg!

Hvorfor spør dere ikke oss som betaler lønna deres om meningen vår? Hvorfor spør dere ikke de som ikke kommer på stadion om hvorfor de ikke kommer? Det tror jeg er fordi dere er redd for svaret, men hvis dere skal lære noe av det som har skjedd i Start de siste 15årene(8 sesonger i første divisjon og 15 trenere) så må dere tørre å lære av deres egne feil. Vi Kristiansandere(og andre som ønsker Start godt) er til tross for at vi er «flade i hauet» ikke helt tette i pappen.

Mange av oss som sitter på utsiden og kikker inn på dere, ser at det er kulturen i Start som har drevet store deler av folket bort fra klubben. Innse dette dere også, før det er for sent.


«Man lærer mest om seg selv ved å spørre andre»


4. Sør Arena

Klubbens fremtid ble klubbens mareritt. Hvordan er det mulig at det ble så store kostnadsbom på dette prosjektet? Var det ingen fra Start som skulle ha den overordnede kontrollen og sørge for at dette gikk for seg etter avtale? Dette anlegget skulle være klubbens framtidige pengebinge, men er nå eid av alle andre enn klubben. Hvordan kunne dere rote dette til? Hvordan kunne dette bygget bli over tre ganger dyrere enn utgangspunktet var i 2005? Vi supporterne trengte ikke dette overdådige slottet i to etasjer pluss kjeller. Vi kan heller ikke forstå hvorfor dere gjorde det…. Noe ala Viking Stadion hadde vært MER enn nok.


Og husk:

Destiny is not a matter of chance; it is a matter of choice


Kjære Sveinung, spillere og alle sammen!

Takk for i år...................

Sees til nesteår

IK Start til jeg dør

Eliteserien 2013!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar